Ανακάλυψε την τέχνη του
θεατρικού αυτοσχεδιασμού!

Η Βασιλική Κίσσα
(aka Billy)
είναι ηθοποιός και εκπαιδεύτρια
αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, improv theater.

Η ζωή για την Billy είναι θέατρο, ταξίδια, γάτες & σκύλοι.
Από το συμβατικό θέατρο πέρασε στο improv και
ένας καινούριος κόσμος ξεδιπλώθηκε μπροστά της…

διαβάστε περισσότερα

Through spontaneity we are re-formed into ourselves.

Viola Spolin

Τι μπορώ να κάνω για σένα:

Σεμινάρια για παιδιά & ενήλικες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της εκάστοτε ομάδας, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Προσφέρονται μεμονωμένα σεμινάρια ή και ολοκληρωμένοι κύκλοι μαθημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Εκπαίδευση, βασισμένη στις αρχές του improv, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της επιχείρησής σας (Team Building, Creative Thinking, Leadership, Crisis Management).

Παραστάσεις, όλων των ειδών, στον χώρο σας ή σε προτεινόμενους από εμένα χώρους. Μια ομάδα από εξωτερικούς συνεργάτες, περιμένει να δημιουργήσει μια μοναδική παράσταση, αποκλειστικά για εσάς.

She's ok. Just ok. I never much liked improv so don't take my word for it.
John Doe - nobody

Βιογραφικό

Ποιά είναι όμως
η Billy ?


H Billy, είναι ηθοποιός, με ειδίκευση στο improv theater (αυτοσχεδιαστικό θέατρο). Αφού σπούδασε Τουριστικές Επιχειρήσεις, στο Ηράκλειο Κρήτης, επέστρεψε στην Αθήνα για να ασχοληθεί με το θέατρο, το μοναδικό πράγμα που της έβγαινε φυσικά και αβίαστα. Μετά τις σπουδές της στο Θεατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν”, συνάντησε το improv. Αυτή η σχέση εξελίχθηκε σε σχέση ζωής.

Από τότε έχει διδάξει και πραγματοποιήσει παραστάσεις, σε θέατρα και φεστιβάλ, σε Ελλάδα (Mt Olymprov International Improv Festival, Samothraki Improv Retreat), Βέλγιο (Improbubble), Φινλανδία (FiiF), Σουηδία (Improfest), Ολλανδία (Impro Amsterdam), Γερμανία (IMPRO 2016 – Borders, Limits, Liberty, Our Lives 2018, Momenta20), Πολωνία (Improdrom, Jo!), Ρουμανία (Neverending Improv Festival), Γαλλία (Theatre de L'Oignon), Ισπανία (BIG IF), Ιταλία, ΗΠΑ (Magnet Theater, Dad’s Garage, SAK Comedy Lab), Αυστραλία (Improvention) και Τουρκία.

Μετά από 8 χρόνια ως κύρια εκπαιδεύτρια στην σχολή improVIBE, πλέον ανήκει στο εκπαιδευτικό δυναμικό της House of Improv (HoI). Είναι συνδιοργανώτρια του φεστιβάλ Mt Olymprov, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου improv “The SIN” και μέλος της διεθνούς συλλογικότητας για γυναίκες του improv “Project Eve”. Διατηρεί πολλές “σκηνικές σχέσεις εξ αποστάσεως”, με πιο σταθερή την ομάδα “3 Deadly Sinners”, που αποτελείται από 3 ανθρώπους από Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Δουλεύει με ενήλικες και παιδιά, όλων των ηλικιών και εθελοντικά με πρόσφυγες και μετανάστες. Εξακολουθεί να δουλεύει ως ηθοποιός στο θέατρο με κείμενο, με τελευταία της εμφάνιση στο “Meatball #okeftes”, του Δημήτρη Φούτσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα, στο Θέατρο Αλίκη. Ως εκπαιδεύτρια αλλά και performer, εστιάζει στην απλότητα, την συναισθηματική διαθεσιμότητα και την απόλυτη στήριξη και σεβασμό των μαθητών και συμπαικτών της. Ο σεβασμός στην διαφορετικότητα είναι από τα βασικά της εργαλεία, με απώτερο στόχο την ελεύθερη έκφραση και δημιουργικότητα.

Αν δεν ήταν ηθοποιός, θα ήταν γάτα. Αφού κατάλαβε νωρίς ότι το δευτερο δεν είναι εφικτό, αποφάσισε να υιοθετήσει ό,τι ζωάκι βρεθεί στον δρόμο της με αποτέλεσμα να διατηρεί έναν μικρό ζωολογικο κήπο σπίτι της.


Αγαπημένες Παραστάσεις


Αποσπάσματα Παραστάσεων

7 Deadly Sins

7 Deadly Sins, improv show performed by "3 Deadly Sinners".
At Mt Olymprov Festival 2018 in Athens, Greece


7 women of different ages

Improv show performed by "7 women of different ages".
At Mt Olymprov Festival 2018 in Athens, Greece


The court

The court, Improv show performed at Momenta 20
International Impro Theater Festival 2020 in Leipzig, Gremany


Böse

Böse, Improv show performed at Momenta 20
International Impro Theater Festival 2020 in Leipzig, Gremany


Επικοινωνία

Επικοινώνησε!

Αφησέ μου μήνυμα στα social ή στο email μου.

Θα σου απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ.


email:

billy.kissa@gmail.com

:

:

: